• Standaard header

Sandra de Groot wint zilveren zweep

Afgelopen weekend werd de finale van de Horses2fly KFPS sportcompetitie verreden in Manege de Caprilli in Sonnega. Ruiters en amazones kwamen vanuit het hele land naar Sonnega om met hun Friese paard te strijden voor de kampioenstitels, waaronder leden van PSV de Caprilli. Sandra de Groot won niet alleen de kampioenstitel in de L1 dressuur, maar ook de zilveren zweep en de prijs voor beste Jong KFPS'er. Marianne Robben eindigde ook op een podium plaats, zij werd derde in de L1 dressuur. 

Kroon op succesvolle aanloop 

Sandra de Groot verscheen aan de start met haar merrie Dukke fan Panhuys in de L1 dressuur. Het op naam zetten van het kampioenschap was de kroon op een zeer succesvolle aanloop naar de finale. Om deel te mogen nemen aan de finale moest eerst een startbewijs verkregen worden via selectiewedstrijden. Sandra en Dukke wisten maar liefst 4 selectiewedstrijden op de eerste plaats te eindigen, waarvan de laatste selectiewedstrijd met een monsterscore van 230,5 punten. In de finale zette de combinatie deze lijn voort: ‘Dukke liep gisteren heel fijn en liep een goede proef’, aldus Sandra. De selectiescores telden voor 60 procent mee in de eindscore, de score van de finale telde mee voor de resterende 40 procent. De combinatie kreeg voor hun finaleproef 220 en 209 punten, wat neerkwam op een percentage van 71,5 procent. Dit leverde hun de kampioenstitel op in de L1 dressuur. 

Winnaar zilveren zweep & beste Jong KFPS’er 

De zilveren zweep wordt jaarlijks uitgereikt aan de combinatie de meeste punten haalt in de klassen B, L1 en L2. Sandra en Dukke hadden zo'n hoge score neergezet dat ze niet alleen de kampioenstitel ontvingen, maar ook de zilveren zweep kregen uitgereikt omdat ze beste combinatie van deze drie klassen waren. Daarnaast ontving Sandra ook de extra prijs voor beste Jong KFPS'er. 

Dukke fan Panhuys 

De Friese merrie Dukke fan Panhuys is een jonge merrie van 5 jaar oud. Sandra de Groot heeft haar een jaar geleden zelf beleerd. Dat er veel talent in bleek te zitten met Sandra op haar rug bleek vorig jaar ook al toen ze de Pavo Fryso bokaal wonnen voor 4 jarige Friese merries. Daarnaast werden Sandra en Dukke vorige week ook nog derde op de Friese indoorkampioenschappen in de L1 dressuur. 

Podiumplek voor Marianne Robben 

Clubgenoot Marianne Robben had zich als 4e geplaatst voor de finale, in dezelfde klasse als Sandra. Marianen reed met haar ruin Bauke R.V. een goede score waardoor ze een stapje hoger op een derde plaats eindigden in het eindklassement.   

 • Grote hal manege voorzien van energiezuinige LED verlichting

  De grote hal van onze manege heeft onlangs een verlichtingsmetamorfose onderg...

  Lees meer
 • Zilver voor Rebecca Hoffmann en Team Noord tijdens NK Eventing

  Het podium van de KNHS-eventingtitels in Norg lichtte op met de opmerkelijke ...

  Lees meer
Archief
 • Paard

  Paard

  De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

  Lees meer
 • Pony

  Pony

  De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

  Lees meer
 • Men

  Men

  De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

  Lees meer
 • Prijs gewonnen

  "Prijs gewonnen? Geef je uitslag door via uitslagenpsvdecaprilli@hotmail.com! Dan..."

  Prijs gewonnen