• Standaard header

Sandra de Groot & Dukke fan Panhuys Nederlands kampioen KFPS

Sonnega stond in het weekend van 17 t/m 19 februari volledig in het teken van de Friese dressuur en mentop tijdens de finale van NK Koninklijke Fries Friesch Paarden Stamboek (KFPS). Sandra de Groot van PSV de Caprilli reed en haar paard Dukke fan Panhuys mee in de M1 dressuur. En met succes! Ze werden Nederlands kampioen in de M1 dressuur. 

Hoogst haalbare tussenstand 

Om deel te nemen aan de finale in Sonnega moesten de ruiters zich eerst plaatsen via diverse selectiewedstrijden voor de Horses2Fly competitie. Deze werden door heel Nederland georganiseerd. De drie beste resultaten telden mee voor het klassement, per klasse mochten de tien beste deelnemers deelnemen aan de finale in Sonnega. Sandra en Dukke gingen met een voorlopig eerste plaats in het tussenklassement de finale in. De finaleproef was goed genoeg om op de koppositie te blijven en daarmee voor het 2e jaar op rij Nederlands kampioen te worden met Dukke fan Panhuys. Vorig jaar werden Sandra en Dukke namelijk Nederlands kampioen KFPS in de klasse L1. 

KFPS sportcompetitie 

De landelijke KFPS sportcompetitie is in 2015 in het leven geroepen. Het doel van deze sportcompetitie is het prachtige, veelzijdige Friese paard nog beter te promoten in de wedstrijdsport. Meer informatie over de KFPS sportcompetitie is te vinden op www.kfpssport.nl. 

Fotograaf: Johanna Faber 

 • Grote hal manege voorzien van energiezuinige LED verlichting

  De grote hal van onze manege heeft onlangs een verlichtingsmetamorfose onderg...

  Lees meer
 • Zilver voor Rebecca Hoffmann en Team Noord tijdens NK Eventing

  Het podium van de KNHS-eventingtitels in Norg lichtte op met de opmerkelijke ...

  Lees meer
Archief
 • Paard

  Paard

  De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

  Lees meer
 • Pony

  Pony

  De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

  Lees meer
 • Men

  Men

  De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

  Lees meer
 • Prijs gewonnen

  "Prijs gewonnen? Geef je uitslag door via uitslagenpsvdecaprilli@hotmail.com! Dan..."

  Prijs gewonnen