• Standaard header

Rianne Piek en Marianne Wortel winnen zilver op NK

17 t/m 21 augustus stonden voor maar liefst 6 combinaties van PSV de Caprilli in het teken van de Nederlandse Kampioenschappen in de hippische sport in Ermelo. Maar liefst twee combinaties wisten met eremetaal thuis te komen; Rianne Piek mende met haar paard Doudzen naar het zilver in de B dressuur enkelspan, Marianne Wortel sprong met haar Golden ook naar het zilver in het 1.10 meter hoge parcours.   

Winning mood 
Rianne Piek kan haar geluk niet op met haar paard Doudzen, met wie ze ment in het enkelspan in de klasse B. Ze zijn in een heuse “winning mood”. De reeks hoogtepunten startte al bij de Noord Nederlandse kampioenschappen. “De noordelijke kampioenschappen heb ik eigenlijk alleen meegereden voor de ervaring. Aangezien ik pas net begonnen ben met  mennen, en de wedstrijd om de hoek was, heb ik deze opgegeven.” aldus Rianne. Ze presteerde boven eigen verwachting, werd reserve kampioen & selecteerde zich hiermee voor het NK. Vlak voor het NK had de combinatie nog een mooie “generale repetitie”: de finale van de KFPS competitie. Hiermee eindigden ze op de eerste plaats en sleepten ze de kampioenstitel in de wacht. Op het NK zette de combinatie de reeks geweldige proeven voort. Het geheim? Relaxed blijven. “Ik verwachte helemaal niks van Ermelo, en stond er misschien juist daarom heel relaxed in. Doudzen laat me nooit zitten.” Rianne en Doudzen werden reservekampioen met een nette score van 65,417% in de ring met 17 deelnemers en mochten het zilver mee naar huis nemen. 

 
Met Golden naar zilver 
Fries kampioen Marianne Wortel & Golden verschenen al als 3e aan de start het L springen. Een grote rubriek met maar liefst 33 deelnemers. Ze legden de lat gelijk hoog; niemand wist sneller dan deze combinatie foutloos het basisparcours door te komen. Uiteindelijk gingen ze met nog 12 andere combinaties de strijd aan in de bloedstollende barrage. Marianne sprong met haar Golden net naast het goud, met in minuscuul verschil van 0,32 seconden met de nummer 1.  Ze wonnen zilver, zilver met een gouden randje. Na veel blessures bij Golden was het nog maar de vraag of Marianne haar weer kon starten in de springring. “Fries kampioen worden was al een droom die uitkwam. Iets waarvan we nooit hadden gedacht dat het zou lukken. En nu zijn we zelfs 2e van Nederland geworden. Wat ben ik trots op Golden!” aldus Marianne.  

Mooie prestaties 
De andere deelnemende leden van PSV de Caprilli hebben ook mooie scores neergezet. Marianne Robben reed met Bauke R.V. in de B dressuur, ze reden 68,444 % bij elkaar en zijn hiermee 13e van Nederland geworden. Sandra de Groot startte met Freya van de Oostwal in de klasse M2 en zijn op de 16 plaats geëindigd met 64,44% en Rebecca Hoffmann & Mr. Lex reden 60,056 procent bij elkaar in de B categorie C.  

 

 

Rianne Piek & Doudzen

Rianne Piek & Doudzen. Fotograaf: Johanna Faber

Marianne Wortel & Golden

Marianne Wortel & Golden (eigen foto)

 • Grote hal manege voorzien van energiezuinige LED verlichting

  De grote hal van onze manege heeft onlangs een verlichtingsmetamorfose onderg...

  Lees meer
 • Zilver voor Rebecca Hoffmann en Team Noord tijdens NK Eventing

  Het podium van de KNHS-eventingtitels in Norg lichtte op met de opmerkelijke ...

  Lees meer
Archief
 • Paard

  Paard

  De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

  Lees meer
 • Pony

  Pony

  De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

  Lees meer
 • Men

  Men

  De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

  Lees meer
 • Prijs gewonnen

  "Prijs gewonnen? Geef je uitslag door via uitslagenpsvdecaprilli@hotmail.com! Dan..."

  Prijs gewonnen