• Standaard header

PSV de Caprilli succesvol op Friese Kampioenschappen 

HARICH, JUNI 2022- Afgelopen weekend stond weer in het teken van de Friese outdoor kampioenschappen in Harich. Diverse leden van PSV de Caprilli verschenen aan de start en wisten wederom mooie resultaten neer te zetten. Zo werd Rebecca Hoffmann met Mr. Lex Fries kampioen in het 1 meter parcours voor C pony's en werden Silke Baas & Black Angel Fries kampioen in het 70 centimeter parcours voor B pony's. Femke Hoekstra & D pony Roza's Marissa werden reservekampioen in het 90 centimeterparcours voor D pony's en Sandra de Groot werd reserve kampioen met Dukke Fan Panhuys in de L2 dressuur. Alieke Hoekstra en Mighty wonnen in de L2 dressuur categorie D/E met 65,083 procent de derde prijs. Als klap op de vuurpijl werd de ponyafdeling van PSV de Caprilli kampioen bij het verenigingskampioenschap. 

Rebecca Hoffmann & Mr. Lex 

Rebecca Hoffmann sprong met haar C pony Mr. Lex het 1 meter parcours in Harich, 10 centimeter hoger dan tijdens de indoorkampioenschappen toen ze Fries kampioen werden in het M springen. Ook deze hoogte bleek de combinatie prima af te gaan, twee foutloze rondes en een snelle tijd leverde hun ook in deze klasse hoger de Friese titel op. Rebecca was dik tevreden over haar rit: “Nadat de bel had geklonken wilde Lex zo snel mogelijk van start en hebben we van het begin tot het eind van onze foutloze rit genoten.” Rebecca en Lex zijn nog maar 2 jaar een combinatie, maar hebben inmiddels al diverse titels op hun naam gezet in zowel het springen als de eventing. Op 27 augustus mogen ze een gooi doen naar de Nederlandse titel tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo. Rebecca heeft al een duidelijk plan van aanpak: “Tot die tijd doen we rustig aan en trainen we lekker door, zodat er genoeg ruimte is voor ontspanning en leuke activiteiten zoals buitenritten.” 

Silke Baas & Black Angel 

Silke Baas wist met haar B pony Black Angel haar Friese titel van de indoorkampioenschappen te prolongeren. Afgelopen winter wonnen ze namelijk ook al het 70 centimeter parcours tijdens de indoorkampioenschappen. Van de 5 combinaties waren enkel Silke en Black Angel samen met nog 1 één andere combinatie foutloos. In de barrage waren Silke en Black Angel maar liefst 5 seconden sneller dan de nummer twee.  Silke is heel trots op haar “vriendin” Black Angel, met wie ze nu 4 jaar rijdt: “ik vond het heel goed gaan! En ik vond het vooral leuk dat ik in een hele mooie barrage mijn titel van afgelopen winter heb mogen verdedigen en natuurlijk vooral om dat we die hebben weten te behouden”. Ook Silke en Black Angel hebben hiermee hun ticket voor het NK bemachtigd en zullen in Ermelo strijden voor de Nederlandse titel op 27 augustus.  

Femke Hoekstra & Roza's Marissa 

Femke ging met D pony Roza's Marissa in het 90 centimeter parcours de strijd voor de titel aan met 14 andere combinaties. Ze waren een van de twee combinaties die het basisparcours foutloos af wisten te leggen en daarmee barrage mochten rijden. Uiteindelijk eindigden ze op de 2e plaats en werden ze reservekampioen, ook Femke en Marissa mogen naar het NK in augustus. Een bijzondere prestatie, zeker gezien het feit dat ze deze 5-jarige merrie nog maar kortgeleden in januari zelf heeft beleerd en pas sinds april met Marissa uitkomt in de wedstrijden. Femke gaat de komende tijd nog vaker pony's rijden voor de eigenaar van deze pony, Lieuwe Rozema. 

Sandra de Groot & Dukke Fan Panhuys 

Sandra de Groot verscheen met haar paard Dukke Fan Panhuys in de dressuurring in de klasse L2. Op vrijdag werd de eerste proef gereden, hiervan mochten er van de 24 combinaties 12 door naar de finale op zondag. Sandra en Dukke reden 67,67% bij elkaar wat goed was voor de derde plaats en dus ook voor een finaleplaats. Tijdens de finale op zondag reden ze 66,75% wat hun niet alleen een tweede plaats, maar ook de titel reservekampioen en een ticket voor het NK in Ermelo opleverde.   

Kampioen van de verenigingen 

Bij de vereningingskampioenschappen doen per club 4 ruiters / amazones in het springen en 4 in de dressuur mee voor het clubresultaat. Voor PSV de Caprilli waren dit Alieke Hoekstra & Mighty, Marit Hoffmann & Redusters Matcho, Hiske Hulzinga & Delius en Femke Hoekstra & Roza's Marissa voor de dressuur. Voor het springen kwam Femke Hoekstra ook uit, samen met Silke Baas & Black Angel, Yvette Ziel & Tiësto en Rebecca Hoffmann & Mr. Lex. Met de goede resultaten van deze amazones waren de Stuyvesantruiters, de ponyafdeling van PSV de Caprilli, de beste van de dag en werden hiermee verenigingskampioen. Hiermee mag de club in augustus ook naar Ermelo voor het NK. De sleutel tot dit succes? “Een goeie sfeer en clubgevoel was sterk tussen de dames” aldus voorzitter Arthur Hoffmann. 

 • Grote hal manege voorzien van energiezuinige LED verlichting

  De grote hal van onze manege heeft onlangs een verlichtingsmetamorfose onderg...

  Lees meer
 • Zilver voor Rebecca Hoffmann en Team Noord tijdens NK Eventing

  Het podium van de KNHS-eventingtitels in Norg lichtte op met de opmerkelijke ...

  Lees meer
Archief
 • Paard

  Paard

  De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

  Lees meer
 • Pony

  Pony

  De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

  Lees meer
 • Men

  Men

  De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

  Lees meer
 • Prijs gewonnen

  "Prijs gewonnen? Geef je uitslag door via uitslagenpsvdecaprilli@hotmail.com! Dan..."

  Prijs gewonnen