• Standaard header

PSV de Caprilli 3 Fries kampioenen en een reservekampioen rijker

Afgelopen weekend stond voor springend Friesland in het teken van de Friese indoorkampioenschappen springen. Zo ook voor PSV de Caprilli, en niet zonder succes! Maar liefst 3 leden wisten de Friese titel in de wacht te slepen en 1 lid werd reservekampioen. Rebecca Hoffmann sprong naar de Friese titel in de M categorie C, Silke Baas wist de L categorie A/B op haar naam te zetten en Femke Hoekstra ging er met de titel vandoor in de L categorie D/E. Alle drie de combinaties hebben hiermee ook een startbewijs op zak voor de Nederlandse indoorkampioenschappen. Ilse Hoekstra en Doux werden reservekampioen in de B categorie B. Vorige week is Esther Lammers ook al Fries Kampioen in de L1 dressuur bij de paarden. Al met al een succesvolle editie van de Friese Indoorkampioenschappen voor PSV de Caprilli! 

 

Rebecca Hoffman & Mr. Lex 

Rebecca Hoffman startte haar C-pony Mr. Lex in het M parcours op de kampioenschappen. De combinatie is in december 2021 voor het eerst gestart in deze klasse. Na een foutloze eerste manche zaten Rebecca en Mr. Lex goed in de wedstrijd en gingen ze vol vertrouwen de tweede manche te gemoed, die ze ook foutloos af wisten te leggen. Het leverde titel Fries Kampioen op, Rebecca was dan ook dolenthousiast: “Toen dat ook nog eens lukte was ik zo ongelofelijk trots op Lex dat het ons gewoon was gelukt! En toen we het prachtige lint en de deken kregen en daarmee een ereronde mochten rijden gaf dat mij wel echt een kick!” 

 

Silke Baas & Black Angel 

Silke Baas kwam met haar pony Black Angel uit in de L categorie A/B. Met de springlessen van Elisah Aarts gingen ze goed voorbereid het parcours in. Spannend vonden ze het wel, dit was nog maar de 3e keer dat ze zich waagden aan het L parcours. In de eerste manche hadden ze 8 strafpunten, maar mochten ze wel door naar de 2e manche. Hier zetten ze een foutloze rit neer, waarmee ze alsnog Fries kampioen werden in deze klasse. 

 

Femke Hoekstra & Roza’s Uniqa 

Femke Hoekstra verscheen aan de start van de L categorie D/E met haar pony Roza's Uniqa. Van de 12 deelnemers in deze klasse waren er twee combinaties voor de barrage, waaronder Femke en Roza’s Uniqua. Met een foutloos rondje in de barrage, snelde Femke naar de titel Fries kampioen indoor L springen categorie D/E. Een titel die Femke niet vreemd is, het is haar vierde Friese titel in de afgelopen jaren. 

 

Ilse Hoekstra & Doux 

In de B categorie B verdedigde Ilse Hoekstra haar titel van afgelopen zomer in de B categorie B. Ondanks een prachtige foutloze ronde, kwam ze bij de puntentelling net te kort voor de titel. Ilse en Doux werden reserve kampioen.

 • Grote hal manege voorzien van energiezuinige LED verlichting

  De grote hal van onze manege heeft onlangs een verlichtingsmetamorfose onderg...

  Lees meer
 • Zilver voor Rebecca Hoffmann en Team Noord tijdens NK Eventing

  Het podium van de KNHS-eventingtitels in Norg lichtte op met de opmerkelijke ...

  Lees meer
Archief
 • Paard

  Paard

  De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

  Lees meer
 • Pony

  Pony

  De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

  Lees meer
 • Men

  Men

  De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

  Lees meer
 • Prijs gewonnen

  "Prijs gewonnen? Geef je uitslag door via uitslagenpsvdecaprilli@hotmail.com! Dan..."

  Prijs gewonnen