• Standaard header

Organisatie Horses2fly KFPS Sportcompetitie past programma aan: finales op zaterdag 19 en zondag 20 februari

De finales van de Horses2fly KFPS Sportcompetitie mennen en dressuur worden gehouden op zaterdag 19 en zondag 20 februari in Sonnega. De organisatie heeft het programma wat omgegooid in verband met de stormachtige weersomstandigheden op vrijdag.

Mennen, B en L-dressuur en subtop op zaterdag

Zaterdag begint om 9.30 uur met dressuur: B, L1 en L2. De prijsuitreiking zal rond 15.00 uur plaatsvinden en dan wordt ook bekend wie de Zilveren Zweep – beschikbaar gesteld door Stoeterij Bommelsteyn – in ontvangst mag nemen voor deze klassen. Om 16.15 uur zal de subtop wedstrijd (ZZ-Zwaar en Lichte Tour) verreden worden met een select aantal deelnemers die ook een kür op muziek gaan rijden.
Om 18.00 uur staat de finale van de mencompetitie gepland. Een spannende finale, want tijdens de verschillende selectieronden bleken de combinaties zeer aan elkaar gewaagd! De finale zal rond 22.00 uur afgesloten worden met de uitreiking van de Tinnen Menner, beschikbaar gesteld door Camping Tersoal van de familie Reiding.

Zondag: M- en Z-dressuur

De zondag start om 10.15 uur met de M-dressuur, gevolgd door de Z-dressuur. Rond 14.30 zal de prijsuitreiking plaatsvinden en dan wordt ook de tweede Zilveren Zweep toegekend aan de ruiter in deze klassen met de hoogste score.

Extra prijzen: 40+ en beste ‘junior’

De prijzenpot voor de sportcompetitie is goed gevuld, waarbij zowel aan de jongelui als aan de wat oudere menners en ruiters is gedacht. Een primeur dit jaar is de uitreiking van de Fan ‘e Bûtemare-trofee voor de best presterende 40-plusser in zowel het mennen als de dressuur. De trofee – beschikbaar gesteld door Sjoerd Veenstra en Laurens van der Meer – wordt zaterdag uitgereikt bij het mennen en zondag, wanneer alle dressuurklassen zijn verreden, bij de dressuur.
Ook is er een aanmoedingingsprijs voor de beste ‘junior’. Het JongKFPS sponsort deze prijzen die worden uitgereikt voor het mennen en de dressuur aan het JongKFPS-lid die het best heeft gepresteerd.

 

 

 • Grote hal manege voorzien van energiezuinige LED verlichting

  De grote hal van onze manege heeft onlangs een verlichtingsmetamorfose onderg...

  Lees meer
 • Zilver voor Rebecca Hoffmann en Team Noord tijdens NK Eventing

  Het podium van de KNHS-eventingtitels in Norg lichtte op met de opmerkelijke ...

  Lees meer
Archief
 • Paard

  Paard

  De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

  Lees meer
 • Pony

  Pony

  De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

  Lees meer
 • Men

  Men

  De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

  Lees meer
 • Prijs gewonnen

  "Prijs gewonnen? Geef je uitslag door via uitslagenpsvdecaprilli@hotmail.com! Dan..."

  Prijs gewonnen