• Standaard header

Marianne Wortel & Golden winnen startbewijs voor Jumping Amsterdam

Marianne Wortel en Golden van PSV de Caprilli hebben hun lijstje met grote springresulaten afgelopen week wederom uitgebreid. Ze verschenen aan de start van de selectiewedstrijd in Exloo, in zowel het 1.10 parcours als het 1.20 parcours. Er deden ruim 100 combinaties per parcours mee, ze werden 2e en 5e. Met dit resultaat mogen ze op 26 januari aan de start verschijnen van het internationale hippisch evenement Jumping Amsterdam. 

Selectie 

Op 26 januari mogen de geselecteerde ruiters en amazones zich wagen aan het parcours van Jumping Amsterdam. Voor de klasse 1.10 t/m 1.35 meter worden in totaal zes selectiewedstrijden verreden. Per wedstrijd krijgen de beste drie combinaties per klasse een startbewijs voor Jumping Amsterdam. Marianne en Golden verschenen aan de start van de selectiewedstrijd in Exloo. Het 1.10 parcours was de opwarmronde voor de combinatie. “We gingen voor een rustige ronde, omdat we ons in het 1.20 parcours pas konden plaatsen voor Jumping Amsterdam” licht Marianne toe. Ze werden 5e van de 115 deelnemers. In het 1.20 parcours zetten Marianne en Golden er een tandje bij. In een groot deelnemersveld van 111 deelnemers wisten ze de tweede prijs in de wacht te slepen en daarmee een ticket voor het grote internationale paardenevenement in de Nederlandse hoofdstad.  

Jumping Amsterdam 

Jumping Amsterdam is een van dè grote paardenevenementen van Nederland. Menig paardenliefhebber reist dan af naar de RAI in Amsterdam om de paardensport op het hoogste niveau te aanschouwen of zitten tijdens het evenement aan de buis gekluisterd om het evenement vanuit huis te kunnen volgen. Deelnemers komen uit zowel het binnen- als buitenland. In 2023 vindt het evenement plaats van 26 tot en met  29 januari. Er wordt vanaf 1.10 meter tot en met het hoogste niveau gesprongen. Daarnaast wordt onder andere gestreden in de competitie voor de FEI Dressage World Cup en de Longines FEI Jumping World Cup. En, natuurlijk, ook voor de grote prijs van Amsterdam.  

Goede voorbereiding 

Marianne en Golden zijn inmiddels routiniers op de grotere springwedstrijden. Ze zijn al eens aan de start van het NK in Ermelo verschenen waarbij ze het zilver in de wacht hebben gesleept in het 1.10 parcours en hebben onlangs nog de Horses2Fly cup gewonnen in het 1.20 tijdens Indoor Friesland. Hier wonnen ze een privéles van Alex Gill, de Engelse stalruiter van springstal VDL Stud. Deze les werd vlak voor de selectiewedstrijd voor Jumping Amsterdam ingezet, met succes zo blijkt. Daarnaast zijn ze elke donderdag in Manege de Caprilli in Sonnega te vinden bij de springles van Martin Sterk van Sterk Sporthorses. Zo zal de combinatie in ieder geval goed voorbereid aan de start van Jumping Amsterdam verschijnen. 

 • Grote hal manege voorzien van energiezuinige LED verlichting

  De grote hal van onze manege heeft onlangs een verlichtingsmetamorfose onderg...

  Lees meer
 • Zilver voor Rebecca Hoffmann en Team Noord tijdens NK Eventing

  Het podium van de KNHS-eventingtitels in Norg lichtte op met de opmerkelijke ...

  Lees meer
Archief
 • Paard

  Paard

  De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

  Lees meer
 • Pony

  Pony

  De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

  Lees meer
 • Men

  Men

  De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

  Lees meer
 • Prijs gewonnen

  "Prijs gewonnen? Geef je uitslag door via uitslagenpsvdecaprilli@hotmail.com! Dan..."

  Prijs gewonnen