• Standaard header

Marianne Wortel & Golden met maximale score naar finale Horses2Fly Cup

Afgelopen zaterdag verschenen Marianne Wortel & Golden van PSV de Caprilli aan de start van de selectiewedstrijd voor de Horses2Fly Cup in Warga. Marianne & Golden wonnen het 1.20 parcours en bemachtigden hiermee hun 4e Golden ticket voor de finale van de Horses2Fly Cup die plaatsvindt tijdens het internationale paardenevenement Indoor Friesland in Leeuwarden. Dit is voor de combinatie hun 3e Golden Ticket in het 1.20 parcours. Hiermee gaan ze met de hoogst mogelijke score naar de finale op 19 oktober. De score van de finale wordt bij de score van de selectiewedstrijden opgeteld, Marianne en Golden hebben dus een hele goede uitgangspositie in de race voor de Horses2Fly Cup. 
 

Spannend 

Marianne en Golden wisten wederom het parcours foutloos & in de snelste tijd neer te zetten. Ze waren hier de beste van de 26 deelnemende combinaties in het 1.20 parcours. Het was dit keer een close call en de concurrentie was erg aan elkaar gewaagd. Marianne en Golden sprongen het parcours een paar honderdsten sneller dan de nummer twee van het klassement. In tegenstelling tot de andere selectiewedstrijden werd er hier een 2-fasen parcours gereden. Eerst moesten de hindernissen 1 t/m 7 foutloos genomen worden, dan mocht men doorgegaan naar hindernissen 8 t/m 12. Wie deze hindernissen foutloos & in de snelste tijd af wist te leggen mocht het Golden Ticket mee naar huis nemen. Dat waren wederom Marianne Wortel en haar gouden paard Golden. “Golden sprong weer super!” vertelt Marianne enthousiast. Al was het wel even spannend, ze was even bang dat ze niet door mochten naar fase 2. “Golden tikte hindernis nummer 2 even aan. Ik dacht dat die balk zou vallen, maar die bleef gelukkig liggen.”  

Maximale score 

De combinatie won hiermee het 3e Golden Ticket voor de Horses2Fly Cup in het 1.20 parcours, ze hadden ook al een Golden Ticket gewonnen in het 1.10 parcours maar die kwam te vervallen toen er een Golden Ticket voor het tien centimeter hogere parcours in de wacht werd gesleept. Dit betekent echter niet dat ze 3x mogen starten tijdens het internationale evenement in Leeuwarden, ze kunnen zich maar 1x plaatsen. Maar hun positie in het klassement is met deze overwinning versterkt. Van de selectiewedstrijden tellen de 3 beste resultaten mee voor het eindklassement. De punten behaald uit de competitie worden bij de punten behaald in de finale op 19 oktober opgeteld, degene met de meeste punten wint de Horses2Fly Cup. Tijdens selectiewedstrijden is de eerste plaats goed voor 40 punten, de tweede plaats voor 39 enzovoort. Tijdens de finale is de eerste plaats goed voor 50 punten, de tweede 49, en zo verder. Met drie overwinningen  op zak tijdens selectiewedstrijden staan Marianne en Golden al op een tussenstand 120 punten, de maximaal haalbare score. “Een hele mooie uitgangspositie voor de finale op 19 oktober!” aldus Marianne. “Hopelijk kunnen we deze lijn dan ook doorzetten!” 
 

Indoor Friesland  

Indoor Friesland is het grote paardenspektakel in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Na een aantal jaren van afwezigheid vindt het evenement in 2022 voor de 41e keer plaats. Het evenement wordt gehouden van 19 t/m 22 oktober in het WTC Expo in Leeuwarden. Er staat zowel nationaal als internationaal springen op het programma, ook zijn er diverse shows en is er een strodorp. Meer informatie: www.indoorfriesland.frl.   

 • Grote hal manege voorzien van energiezuinige LED verlichting

  De grote hal van onze manege heeft onlangs een verlichtingsmetamorfose onderg...

  Lees meer
 • Zilver voor Rebecca Hoffmann en Team Noord tijdens NK Eventing

  Het podium van de KNHS-eventingtitels in Norg lichtte op met de opmerkelijke ...

  Lees meer
Archief
 • Paard

  Paard

  De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

  Lees meer
 • Pony

  Pony

  De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

  Lees meer
 • Men

  Men

  De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

  Lees meer
 • Prijs gewonnen

  "Prijs gewonnen? Geef je uitslag door via uitslagenpsvdecaprilli@hotmail.com! Dan..."

  Prijs gewonnen