• Standaard header

Marianne Wortel en Jasmein de Boer winnen Horses2Fly Cup

Twee leden van PSV de Caprilli plaatsten zich voor de finale van de Horses2Fly Cup tijdens Indoor Friesland en twee mochten de Cup mee naar huis nemen. Jasmein de Boer won met Look At Me niet alleen het 1.10 parcours, maar ook het overall klassement in deze klasse. Dit leverde hen de Horses2Fly Cup op in de klasse 1.10. Marianne Wortel en Golden hadden alle drie selectiewedstrijden al gewonnen in het 1.20 parcours, ook tijdens de finale wisten ze hun ‘winning streak’ door te zetten en wonnen ze zowel het 1.20 parcours als het overall klassement in deze klasse. Ook zij mochten de Horses2Fly Cup mee naar huis nemen.  Beide amazones trainen elke donderdag in de clubles onder leiding van Martin Sterk bij PSV de Caprilli in Sonnega.

Marianne Wortel en Golden 

Woehoeeeeee! Klonk het tijdens de barrage toen Marianne en Golden de finish passeerden. De bekende vreugdekreet van deze combinatie. Met drie Golden Tickets had de combinatie al een geweldige uitgangspositie voor de finale, maar dat maakte de finale niet minder spannend. “Ik heb al een week lang hoofdpijn van de spanning en de stress’ vertelt Marianne. Maar daar was niks van te merken, ook dit parcours legden Marianne en Golden als vanouds foutloos en in de snelste tijd af. Ze behaalden de Horses2Fly Cup in het 1.20 parcours met de hoogst haalbare score. “In de wedstrijd bepaalt Golden hoe hard we gaan en wanneer we springen, en ik mag sturen en ik mag ervan genieten. Wat kun je nou nog meer willen van zo'n paard” vertelt Marianne vol trots over haar 11 jarige merrie Golden. De prestatie van Marianne Wortel en Golden werd beloond met een mooie deken, de Horses2Fly Bokaal en de bijbehorende geldprijs en de Britse ruiter Alex Gill, springruiter bij VDL Stud. 

Jasmein de Boer 

Jasmein de Boer verscheen aan de start in het 1.10 parcours met haar 6 jarige merrie Look At Me. In aanloop naar de finale was de combinatie keer op keer heel snel. ‘Dat ze heel snel is weet ik, het was de uitdaging om foutloos te blijven’ vertelt Jasmein. Ook dat was voor de combinatie niet vreemd, ze hadden zich direct voor de finale geplaatst door een Golden Ticket te bemachtigen tijdens Indoor Tolbert. Ook tijdens de finale wisten ze niet alleen foutloos het parcours af te leggen, maar ook nog eens in de snelste tijd. Samen met de in de selectiewedstrijden vergaarde punten reden Jasmein en Look At Me de hoogste score bij elkaar in het 1.10 parcours. Jasmein en Look At Me mochten een mooie deken, de Horses2Fly bokaal  en bijbehorende geldprijs en een gratis les van de Britse ruiter Alex Gill, springruiter bij VDL Stud.  

Finale Indoor Friesland  

De finale van de Horses2Fly Cup werd verreden tijdens Indoor Friesland,  het grote paardenspektakel in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Na een aantal jaren van afwezigheid vindt het evenement dit jaar voor de 41e keer plaats van 19 t/m 22 oktober in het WTC Expo in Leeuwarden. Er staat zowel nationaal als internationaal springen op het programma, ook zijn er diverse shows. Van de selectiewedstrijden voor de Horses2Fly Cup tellen de 3 beste resultaten mee voor het eindklassement. De punten behaald uit de competitie worden bij de punten behaald in de finaltijdens  Indoor Friesland opgeteld, degene met de meeste punten wint de Horses2Fly Cup. Tijdens selectiewedstrijden is de eerste plaats goed voor 40 punten, de tweede plaats voor 39 enzovoort. Tijdens de finale is de eerste plaats goed voor 50 punten, de tweede 49, en zo verder. Zowel Jasmein als Marianne wisten de hoogste score in hun klasse te halen en wonnen hiermee de Horses2Fly Cup. Meer informatie: www.indoorfriesland.frl.   

 

 

 • Grote hal manege voorzien van energiezuinige LED verlichting

  De grote hal van onze manege heeft onlangs een verlichtingsmetamorfose onderg...

  Lees meer
 • Zilver voor Rebecca Hoffmann en Team Noord tijdens NK Eventing

  Het podium van de KNHS-eventingtitels in Norg lichtte op met de opmerkelijke ...

  Lees meer
Archief
 • Paard

  Paard

  De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

  Lees meer
 • Pony

  Pony

  De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

  Lees meer
 • Men

  Men

  De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

  Lees meer
 • Prijs gewonnen

  "Prijs gewonnen? Geef je uitslag door via uitslagenpsvdecaprilli@hotmail.com! Dan..."

  Prijs gewonnen