• Standaard header

Marianne Wortel en Ilse Hoekstra springen naar Friese titel

Het eerste weekend in juli stond voor een aantal leden van PSV de Caprilli in het teken van de Friese Kampioenschappen in Harich. En niet zonder succes! Er zijn een aantal mooie prestaties neergezet en de club is twee Fries Kampioenen rijker: Marianne Wortel met Golden en Ilse Hoekstra met Doux. 

Marianne & Golden 

Marianne Wortel verscheen met haar paard Golden aan de start in de klasse L; een grote rubriek met maar liefst 55 deelnemers. Golden sprong met Marianne alle drie de rondes foutloos & in de snelste tijd, wat hen de Friese titel en een ticket voor het NK in Ermelo opleverde. De aanloop naar de kampioenschappen verliep alles behalve vlekkeloos, maar Golden piekte op het juiste moment: 'Het is ongelofelijk dat na alle blessures en problemen die we hebben gehad we toch Fries kampioen zijn geworden. Iets waarvan ik altijd dacht dat het nooit zou lukken. Een droom die werkelijkheid is geworden. En wat ben ik trost op Golden.' aldus Marianne.

Ilse & Doux 

Ilse Hoekstra startte haar Doux in de klasse B categorie B. Met 87 punten voor stijl reed de combinatie de hoogste score in deze klasse en naar de titel Fries Kampioen. Ook deze combinatie mag Friesland vertegenwoordigen tijdens de Nederlandse kampioenschappen in augustus. Ilse treedt hier mee in de voetsporen van haar zus Femke, die ook al meerdere malen de Friese titel in het springen op haar naam wist te zetten. 

Meer goede prestaties 

Ook diverse andere leden van PSV de Caprilli wisten mooie resultaten te boeken in Harich. Marianne Robben wist met haar paard Bauke R.V. de 2e prijs bij elkaar te rijden in de B dressuur door een score van 64,833% neer te zetten. Sandra de Groot reed met haar paard Freya in de M2. Met een gemiddelde van 62,87% behaalden ze de 4e prijs. Silke Baas reed met haar pony Black Angel in de B dressuur categorie A/B vlak achter de nummer een naar een tweede plaats met 62,83%. Rebecca Hoffmann en Mr. Lex reden ook naar de 2e plaats in de B categorie C met 63%, zus Marit Hoffmann reed met Reduster Matcho 64,417% en een 6e prijs bij elkaar in de B categorie D.

 

Foto: Arjen Schilperoord

Op de foto: Marianne Wortel & Golden

Marianne en Golden

  • Ilse Hoekstra derde op NK springen met pony Doux

    Nadat Ilse (12) afgelopen winter voor de derde keer Fries Kampioen is geworde...

    Lees meer
  • Glansrijke overwinningen op de Indoor Kampioenschappen

    De afgelopen tijd stond volledig in het teken van de indoor kampioenschappen,...

    Lees meer
Archief
  • Paard

    Paard

    De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

    Lees meer
  • Pony

    Pony

    De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

    Lees meer
  • Men

    Men

    De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

    Lees meer
  • Prijs gewonnen

    "Prijs gewonnen? Geef je uitslag door via uitslagenpsvdecaprilli@hotmail.com! Dan..."

    Prijs gewonnen