• Standaard header

Jasmein de Boer & Anton 4e op internationale cross country Varsseveld

Afgelopen weekend verschenen Jasmein de Boer en haar pony Anton aan de start van de  internationale cross country wedstrijd tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn te Varsseveld. In een sterk deelnemersveld van combinaties afkomstig uit Nederland, Duitsland en België zijn Jasmein en Anton op de 4e plaats geëindigd. 

Cross country 

De cross country wedstrijd bestaat uit drie onderdelen: een dressuurproef, een springparcours en een cross. De cross is een traject van 3500 meter door het bos met 22  vaste hindernissen, zoals boomstammen, hekken, muren en waterbakken van minimaal 1 meter hoog en breed. De dressuurproef wordt beoordeeld met punten, het springparcours en de cross worden beoordeeld op tijd en fouten. Jasmein en Anton reden mee in een rubriek van in totaal 25 deelnemers. Ze reden met 69,30 procent in de dressuur naar de 5e plaats, na een foutloze cross stonden ze op een tussentijdse 3e plaats. Een balkje in het springparcours zorgde ervoor dat ze uiteindelijk de 4e prijs wisten te bemachtigen in het algemeen klassement, waar in totaal 25 combinaties aan deelnamen. 

Uitgesteld debuut 

Om te mogen starten aan de internationale wedstrijden moeten de deelnemende combinaties Z startgerechtigd zijn; de zwaarste klasse. Ook mag de ruiter/amazone bij de pony's deelnemen tot en met het jaar dat hij/zij 16 wordt. Jasmein was met haar Anton al enige tijd Z geklasseerd in de eventing, dus had haar startbenodigdheden al een tijdje gereed. Helaas gooide corona roet in het eten. In oktober wordt Jasmein 16, dus dit is het laatste jaar dat ze deel kunnen nemen aan dit soort wedstrijden. Jasmein en Anton zijn Z geklasseerd in zowel de eventing als in de dressuur en in het springen. 

foto van jasmein en anton

 • Grote hal manege voorzien van energiezuinige LED verlichting

  De grote hal van onze manege heeft onlangs een verlichtingsmetamorfose onderg...

  Lees meer
 • Zilver voor Rebecca Hoffmann en Team Noord tijdens NK Eventing

  Het podium van de KNHS-eventingtitels in Norg lichtte op met de opmerkelijke ...

  Lees meer
Archief
 • Paard

  Paard

  De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

  Lees meer
 • Pony

  Pony

  De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

  Lees meer
 • Men

  Men

  De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

  Lees meer
 • Prijs gewonnen

  "Prijs gewonnen? Geef je uitslag door via uitslagenpsvdecaprilli@hotmail.com! Dan..."

  Prijs gewonnen