• Standaard header

Geef de jeugd een stem!

Ben je al bekend met het KNHS ‘Geef de jeugd een stem!’ traject?

Inmiddels is de eerste groep van 30 deelnemers bijna klaar en is de inschrijving voor de 2e groep gestart. Graag zouden we daar nog meer jeugdbestuurders in zien deelnemen en daarom mailen we jou.

Zijn er al bestuursleden in jouw vereniging onder de 26 jaar? Of willen jullie leden van de vereniging tussen 18 en 26 jaar motiveren om in jullie bestuur plaats te nemen door middel van een tweejarig ontwikkelingsprogramma voor jeugdbestuurders?

Het ‘Geef de jeugd een stem’ traject maakt het leuker voor hen, omdat ze mogen meepraten met de KNHS en over de toekomst van paardensport. Er wordt kennis en kunde aangeboden, zodat jullie verenigingsbestuur en ook de vereniging hier profijt van hebben.

Binnen het traject leren ze over besturen, organiseren, presenteren en meer, vaardigheden waar je je hele leven wat aan hebt. Daarnaast biedt het dus ook unieke mogelijkheden om binnen de KNHS aan het werk te gaan, jeugd te enthousiasmeren en iets terug te geven aan de vereniging.

KNHS ‘Geef de jeugd een stem’ is een opleidingstraject van het KNHS Young Leaders Program speciaal voor KNHS-leden tussen 16 en 26 jaar, die zich willen ontwikkelen als bestuurder binnen hun vereniging, regio of de KNHS. Binnen dit opleidingstraject is er de mogelijkheid om jezelf op te leiden door de vier masterclasses. Deze zijn verdeeld over een periode van twee jaar, wat maakt dat het goed te combineren is naast de studie en/of werk en het paardrijden. Onderwerpen die centraal staan bij de masterclasses zijn: besturen, organiseren en persoonlijkheidsontwikkeling. Niet iedereen kan meedoen aan de masterclass serie, dit is écht voor personen uit het traject “Geef de jeugd een stem!”. Via een selectieprocedure worden personen geselecteerd voor dit opleidingstraject.

Ken je iemand, die namens jullie vereniging hieraan kan deelnemen? Laat diegene dan opgeven via de link voor 20 juli, want nog dit jaar start de tweede groep op. Aanmelden kan hier. Via de vereniging kan het ook nog tot 25 juli via mail naar youngleadersprogram@knhs.nl.

Aan de masterclasses zijn geen kosten verbonden. Maar we vragen wel wat van de deelnemer! De deelnemer maakt het volledige traject af, twee jaar, en organiseert samen met andere deelnemers uit het traject een activiteit ten behoeve van het goede doel. Het geld dat naar het goede doel gaat is jouw betaling aan dit KNHS opleidingstraject.

Het uiteindelijke doel van dit opleidingstraject zit al verstopt in de naam. De jeugd een stem geven binnen de paardensport. Vanuit de eerste groep zijn er al twee jeugdbestuurders in het KNHS bestuur toegetreden en is er een ledenraadslid namens de jeugd nu actief binnen de KNHS ledenraad. Benieuwd naar deze drie? Klik hier om met hen kennis te maken. Ook is er een Young Leaders Platform opgericht, dat meedenkt binnen de organisatie KNHS.

Lees hier nog meer reacties uit de eerste groep over ‘Geef de jeugd een stem!’
Rianne: ‘Geef de jeugd een stem’ heeft deuren voor mij geopend en mij connecties gebracht waar ik anders nooit bij zou zijn gekomen

Anne-Xin: ‘Samen met andere jongeren sparren over de toekomst van paardensport, dat kan ik binnen het KNHS Young Leaders Program

Sanne: ‘Het delen van kennis en opdoen van meningen en visies met alle takken van de paardensport. Dat is ‘Geef de jeugd een stem

Meer weten? Hier vind je meer informatie en het aanmeldformulier.

Lijkt het je wat, geef je dan snel op!

 • Grote hal manege voorzien van energiezuinige LED verlichting

  De grote hal van onze manege heeft onlangs een verlichtingsmetamorfose onderg...

  Lees meer
 • Zilver voor Rebecca Hoffmann en Team Noord tijdens NK Eventing

  Het podium van de KNHS-eventingtitels in Norg lichtte op met de opmerkelijke ...

  Lees meer
Archief
 • Paard

  Paard

  De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

  Lees meer
 • Pony

  Pony

  De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

  Lees meer
 • Men

  Men

  De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

  Lees meer
 • Prijs gewonnen

  "Prijs gewonnen? Geef je uitslag door via uitslagenpsvdecaprilli@hotmail.com! Dan..."

  Prijs gewonnen