• Standaard header

Fre Roos in het zonnetje gezet

Wolvega - Fré Roos werd zaterdagmorgen op zijn verjaardag door het bestuur van de Stichting Manege De Caprilli in Sonnega aangenaam verrast. Hij is in 2004 voorzitter geworden van deze stichting en heeft ervoor gezorgd dat de nieuwe manege is gebouwd. Zijn medebestuurders van toen zagen het niet zitten, maar hij heeft het er ‘doorgedrukt’ en het resultaat mag er zijn.

Hij was en is er altijd mee bezig, regelt het onderhoud en alles in en om de manege. Elke maandagmorgen is hij er nog met de onderhoudsploeg. Op zaterdag is hij 80 jaar geworden en draagt zijn functie over aan Dirk Buitenga.

In 2013 heeft hij er een Koninklijke Onderscheiding voor gekregen, maar ook voor andere activiteiten in Sonnega-Oldetrijne. Zijn vrouw Julia heeft ook altijd veel gedaan, samen stonden ze ook wel achter de bar. Zij zat ook vaak bij wedstrijden op het secretariaat en hielp waar nodig. Kortom een en al passie voor de manege.

 • Fre Roos in het zonnetje

  Wolvega - Fré Roos werd zaterdagmorgen op zijn verjaardag door het bes...

  Lees meer
 • Krant: Paarden glijden in De Caprilli niet meer weg

  20 augustus 2020 om 08:46 uur (© Lenus van der Broek) Sonnega ...

  Lees meer
Archief
 • Paard

  Paard

  De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

  Lees meer
 • Pony

  Pony

  De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

  Lees meer
 • Men

  Men

  De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

  Lees meerOnze evenementen