• Standaard header

Femke en Ilse Hoekstra op de Hippiade in Ermelo

Na de eerste prijzen op het Friese Kampioenschap enkele weken geleden, mochten Femke en Ilse Hoekstra meedoen met de springwedstrijd op de Hippiade, ofwel het Nederlands Kampioenschap. Dit jaar was het kampioenschap voor de pony’s op 25 en 26 augustus bij de KNHS in Ermelo.

Femke startte met de 6 jarige pony Roza’s Marissa in de categorie 110 cm, voorheen Z, voor D/E pony’s. In de afgelopen maanden heeft Femke Marissa doorgetraind naar de Z-klasse, ondanks de pony nog relatief onervaren is. Helaas raakten ze twee balken in het technisch gebouwde parcours. En daarmee was de wedstrijd voor Femke en Marissa dus afgelopen.

Op zaterdag startte Femke haar zusje Ilse met de pony Doux. Ze waren de eerste ronde foutloos en mochten dus de barrage rijden. Hierin streed ze met acht andere amazones om de landstitel voor de kleinere pony’s, categorie A/B, hoogte 70 cm. Ilse en Doux zetten in de barrage een mooie tijd neer en tot de laatste start stond ze nog derde, maar helaas was die combinatie net sneller en Ilse werd uiteindelijk knap vierde van Nederland.

Het indoor seizoen staat weer voor de deur en na de mooie prestaties op het NK outdoor, gaan de gedachten nu al weer uit naar de indoor wedstrijden. Voor Femke was dit het laatste pony NK, ze stapt over naar de paarden. 

 

 • Grote hal manege voorzien van energiezuinige LED verlichting

  De grote hal van onze manege heeft onlangs een verlichtingsmetamorfose onderg...

  Lees meer
 • Zilver voor Rebecca Hoffmann en Team Noord tijdens NK Eventing

  Het podium van de KNHS-eventingtitels in Norg lichtte op met de opmerkelijke ...

  Lees meer
Archief
 • Paard

  Paard

  De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

  Lees meer
 • Pony

  Pony

  De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

  Lees meer
 • Men

  Men

  De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

  Lees meer
 • Prijs gewonnen

  "Prijs gewonnen? Geef je uitslag door via uitslagenpsvdecaprilli@hotmail.com! Dan..."

  Prijs gewonnen