• Standaard header

Ayla Baas haar ervaringen op de Europese Kampioenschappen Stadl-Paura

Enkele maanden geleden heb ik mij tezamen met mijn haflinger Starlight weten te kwalificeren voor deelname aan de Europese Kampioenschappen voor haflingers in Oostenrijk. Circa 275 haflingers uit 12 verschillende Europese landen gingen met elkaar de strijd aan om het eremetaal in de disciplines: dressuur, springen, eventing, western en de aangespannen sport. Starlight en ik zouden van start gaan in de midden klasse dressuur (Z niveau), als jongste deelnemer in deze rubriek. Op het EK wordt geen onderscheid gemaakt tussen jeugd en volwassenen. 
 
Vorige week was het dan eindelijk zover! Ons grote avontuur kon beginnen! Na een lange reis van circa 1100 kilometer kwamen wij aan op de tussenstop in Oostenrijk. Om Starlight de nodige rust te gunnen na de lange reis verbleven we de eerste drie dagen op het geboorte adres van Starlight, alwaar Starlight zijn moeder nog altijd op de alm rondloopt. Een prachtige locatie vlakbij de Traunsee, met op de achtergrond de imposante berg “de Traunstein”. 
 
Dinsdag zijn we richting het EK terrein vertrokken. Starlight kreeg een mooie stal toegewezen in 1 van de binnen complexen. Op woensdagavond stond de openingsceremonie op het programma. Alle deelnemende landen werden gepresenteerd, waarna het Europese volkslied werd gespeeld. 
 
Op donderdag en vrijdag kwamen wij daadwerkelijk in actie. Op donderdag stond de klassieke proef op het programma, op vrijdag de freestyle (kür op muziek). De proeven werden verreden in een prachtige grote rijhal, met enorme tribunes langs de lange zijde. Ondanks enkele spanningsfoutjes wisten we in de klassieke proef toch nog een gemiddelde score bij de drie juryleden van 60,9% te behalen. Vrijdag hebben we alles gegeven in onze freestyle, met sprookjes achtige muziek gemaakt door kür maker Theo Holstein. Op dit onderdeel hadden we keihard getraind om op het EK goed voor de dag te kunnen komen. In de kür maakten we helaas 1 grote fout waardoor we 1 onderdeel niet getoond hebben.  Dit zorgde voor fors puntenaftrek in de technische score. De artistieke waarde werd door de Oostenrijkse jury beoordeeld met maar liefst 69%! 
 
Al met al kunnen we terugkijken op een fantastisch EK! Het was een zeer bijzondere ervaring om hier deel van uit te mogen maken.
 
 • Grote hal manege voorzien van energiezuinige LED verlichting

  De grote hal van onze manege heeft onlangs een verlichtingsmetamorfose onderg...

  Lees meer
 • Zilver voor Rebecca Hoffmann en Team Noord tijdens NK Eventing

  Het podium van de KNHS-eventingtitels in Norg lichtte op met de opmerkelijke ...

  Lees meer
Archief
 • Paard

  Paard

  De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

  Lees meer
 • Pony

  Pony

  De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

  Lees meer
 • Men

  Men

  De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

  Lees meer
 • Prijs gewonnen

  "Prijs gewonnen? Geef je uitslag door via uitslagenpsvdecaprilli@hotmail.com! Dan..."

  Prijs gewonnen