• Standaard header

Sandra de Groot & Dukke fan Panhuys winnen Pavo Fryso Bokaal

Geplaatst op 20-09-2021

Vrijdag 17 september zijn Sandra de Groot en haar merrie Dukke fan Panhuys kampioen geworden bij de 4-jarige merries in de Pavo Fryso Bokaal. 

Selectie 

Om aan de start te mogen verschijnen tijdens de finale, moesten de combinaties eerst door een selectiewedstrijd en de halve finale komen. Er wordt onderscheid gemaakt in 4, 5 en 6 jarige paarden en er wordt onderscheid gemaakt tussen merries en hengsten / ruinen. Er mocht maar aan één van de selectiewedstrijden worden deelgenomen en voor een plek in de halve finale moest een minimaal 65 punten worden behaald. Sandra en Dukke verschenen in de ring tijdens de selectiewedstrijd in Koudum, reden hier met een score van 67,5 punten naar een 2e plaats en plaatsten zich hiermee voor de halve finale in Drachten op 15 september.  “Dukke liep superfijn” aldus Sandra over de halve finale. En dat bleek! De combinatie zette een score neer van 69 punten. Hiermee zijn ze op een gedeelde 2e plaats geëindigd & waren ze ook door naar de centrale keuring op 17 september, wederom in Drachten.  

Centrale keuring  

Op de centrale keuring werden de paarden die de finale hadden bereikt gereden door een gastruiter. De score van de gastruiter telde voor 50 procent, de score van de halve finale telde ook voor 50 procent. Dukke Fan Panhuys ontving van de gastruiter een score van maar liefst 79,5 punten, de hoogste score in deze categorie. Hierdoor schoot ook het gemiddelde omhoog, waarmee de merrie boven de nummer 1 van de halve finale uitsteeg en de kampioenstitel in ontvangst mocht in de categorie 4 jarige merries.  

Puntentelling 

Het maximaal aantal punten wat behaald kan worden is 100 punten. Hierbij kunnen punten worden gehaald op de stap (max. 20), draf (max. 20), galop (max. 20), gedragenheid en souplesse (max. 20), Rijvaardigheid en harmonie (10 punten) en algemene indruk (10 punten. Voor meer info over de Pavo Fryso Bokaal kunt u kijken op pavofrysobokaal.nl.  

 

 fotograaf: Ingrid Truijens

Foto van Dukke van Panhuys

Deel dit bericht:

  • Ilse Hoekstra derde op NK springen met pony Doux

    Nadat Ilse (12) afgelopen winter voor de derde keer Fries Kampioen is geworde...

    Lees meer
  • Glansrijke overwinningen op de Indoor Kampioenschappen

    De afgelopen tijd stond volledig in het teken van de indoor kampioenschappen,...

    Lees meer
Archief
  • Paard

    Paard

    De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

    Lees meer
  • Pony

    Pony

    De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

    Lees meer
  • Men

    Men

    De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

    Lees meer
  • Prijs gewonnen

    "Prijs gewonnen? Geef je uitslag door via uitslagenpsvdecaprilli@hotmail.com! Dan..."

    Prijs gewonnen