• Standaard header

Sandra de Groot & Dukke fan Panhuys Nederlands kampioen KFPS

Geplaatst op 19-02-2023

Sonnega stond in het weekend van 17 t/m 19 februari volledig in het teken van de Friese dressuur en mentop tijdens de finale van NK Koninklijke Fries Friesch Paarden Stamboek (KFPS). Sandra de Groot van PSV de Caprilli reed en haar paard Dukke fan Panhuys mee in de M1 dressuur. En met succes! Ze werden Nederlands kampioen in de M1 dressuur. 

Hoogst haalbare tussenstand 

Om deel te nemen aan de finale in Sonnega moesten de ruiters zich eerst plaatsen via diverse selectiewedstrijden voor de Horses2Fly competitie. Deze werden door heel Nederland georganiseerd. De drie beste resultaten telden mee voor het klassement, per klasse mochten de tien beste deelnemers deelnemen aan de finale in Sonnega. Sandra en Dukke gingen met een voorlopig eerste plaats in het tussenklassement de finale in. De finaleproef was goed genoeg om op de koppositie te blijven en daarmee voor het 2e jaar op rij Nederlands kampioen te worden met Dukke fan Panhuys. Vorig jaar werden Sandra en Dukke namelijk Nederlands kampioen KFPS in de klasse L1. 

KFPS sportcompetitie 

De landelijke KFPS sportcompetitie is in 2015 in het leven geroepen. Het doel van deze sportcompetitie is het prachtige, veelzijdige Friese paard nog beter te promoten in de wedstrijdsport. Meer informatie over de KFPS sportcompetitie is te vinden op www.kfpssport.nl. 

Fotograaf: Johanna Faber 

Deel dit bericht:

  • Ilse Hoekstra derde op NK springen met pony Doux

    Nadat Ilse (12) afgelopen winter voor de derde keer Fries Kampioen is geworde...

    Lees meer
  • Glansrijke overwinningen op de Indoor Kampioenschappen

    De afgelopen tijd stond volledig in het teken van de indoor kampioenschappen,...

    Lees meer
Archief
  • Paard

    Paard

    De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

    Lees meer
  • Pony

    Pony

    De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

    Lees meer
  • Men

    Men

    De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

    Lees meer
  • Prijs gewonnen

    "Prijs gewonnen? Geef je uitslag door via uitslagenpsvdecaprilli@hotmail.com! Dan..."

    Prijs gewonnen