• Standaard header

Rebecca Hoffmann en Mr. Lex Nederlands Kampioen Eventing

Geplaatst op 04-09-2022

Rebecca Hoffmann en haar C pony Mr. Lex van PSV de Caprilli zijn afgelopen zaterdag Nederlands Kampioen Eventing geworden in de klasse L. De kampioenschappen werden verreden in Westdorpe, helemaal onderin Nederland in de provincie Zeeland. Ook al was het de eerste keer dat de combinatie meedeed aan het NK Eventing, is het rijden op een NK niet vreemd voor Rebecca en Mr. Lex. Vorige week werden ze nog 5e op het NK in het 1 meter parcours en de week daarvoor reden mee met het Nederlands verenigingskampioenschap in Ermelo. 

Een spannende rit 

Het NK Eventing bestaat uit drie onderdelen: dressuur, springparcours en de cross. In de dressuur wisten Rebecca en Mr. Lex 61 procent bij elkaar te rijden en in zowel het springparcours als de cross wisten ze foutloos rond te komen. Spannend was het wel, onderweg tijdens het springparcours schoot Rebecca haar voet namelijk uit de beugel en hindernis twee van de cross was veel hoger dan ze gewend waren: “Er stond een erg mooie cross gebouwd met een paar technische lijntjes! Ik keek best wel op tegen hindernis twee, omdat die op 1.15 M stond en een L cross normaal 0.80 M is, maar Lex sprong er met gemak overheen!” vertelt Rebecca over haar gereden parcours. "Na drie NK's achter elkaar wist Lex weer top te presteren, wat een held is hij toch!" 

Equipekampioenschap 

De resultaten van Rebecca en Mr. Lex telden ook mee voor het Equipekampioenschap. Ze vormden een team met drie andere combinaties uit het noorden: Lotte Hamstra en Diamond, Iris Luchtmeijer en Kwa Kasina en Lieke Ydema en Blacky. De goede resultaten van deze amazones waren helaas net niet genoeg voor een podiumplek,  ze werden 4e van heel Nederland met het Equipekampioenschap. 

Deel dit bericht:

  • Rebecca Hoffmann & Mr. Lex winnen brons op NK

    Afgelopen weekend stond Ermelo in het teken van de Nederlands Indoor Springka...

    Lees meer
  • Sandra de Groot & Dukke fan Panhuys Nederlands kampioen KFPS

    Sonnega stond in het weekend van 17 t/m 19 februari volledig in het teken van...

    Lees meer
Archief
  • Paard

    Paard

    De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

    Lees meer
  • Pony

    Pony

    De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

    Lees meer
  • Men

    Men

    De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

    Lees meer
  • Prijs gewonnen

    "Prijs gewonnen? Geef je uitslag door via uitslagenpsvdecaprilli@hotmail.com! Dan..."

    Prijs gewonnen