• Standaard header

Marianne Wortel & Golden winnen 3e Golden Ticket  

Geplaatst op 04-09-2022

Afgelopen zaterdag verschenen Marianne Wortel & Golden van PSV de Caprilli aan de start van het parcours van de selectiewedstrijd voor de Horses2Fly Cup in Manege de Caprilli te Sonnega. Marianne & Golden wonnen het 1.20 parcours en bemachtigden hiermee hun 3e Golden ticket voor de finale van de Horses2Fly Cup die plaatsvindt tijdens het internationale paardenevenement Indoor Friesland in Leeuwarden.  Ze ontvingen het Golden Ticket uit handen van Waling Haytema, voorzitter van indoor Friesland.

Positie versterkt 

Van de 17 combinaties in het 1.20 parcours waren Marianne en Golden 1 van de 6 combinaties die zich voor de barrage plaatsten. Met ruim 3 seconden los van de nummer twee veroverde de combinatie de koppositie en wonnen hiermee hun 3e Golden Ticket voor de Horses2Fly Cup. Eerder wonnen Marianne en Golden al een Golden Ticket in het 1.10 parcours en het 1.20 parcours in Exloo. Dit betekent echter niet dat ze 3x mogen starten tijdens het internationale evenement in Leeuwarden, ze kunnen zich maar 1x plaatsen. Maar hun positie in het klassement is met deze overwinning versterkt. Van de selectiewedstrijden tellen de 3 beste resultaten mee voor het eindklassement. De punten behaald uit de competitie worden bij de punten behaald in de finale op 19 oktober opgeteld, degene met de meeste punten wint de Horses2Fly Cup. Tijdens selectiewedstrijden is de eerste plaats goed voor 40 punten, de tweede plaats voor 39 enzovoort. Tijdens de finale is de eerste plaats goed voor 50 punten, de tweede 49, en zo verder. Met twee overwinningen  en een 7e plaats op zak tijdens selectiewedstrijden staan Marianne en Golden al op een tussenstand van 114 punten. “Een mooie uitgangspositie voor de finale op 19 oktober!” aldus Marianne.  
 

Indoor Friesland  

Indoor Friesland is het grote paardenspektakel in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Na een aantal jaren van afwezigheid vindt het evenement in 2022 voor de 41e keer plaats. Het evenement wordt gehouden van 19 t/m 22 oktober in het WTC Expo in Leeuwarden. Er staat zowel nationaal als internationaal springen op het programma, ook zijn er diverse shows en is er een strodorp. Meer informatie: www.indoorfriesland.frl.   

  

Deel dit bericht:

  • Ilse Hoekstra derde op NK springen met pony Doux

    Nadat Ilse (12) afgelopen winter voor de derde keer Fries Kampioen is geworde...

    Lees meer
  • Glansrijke overwinningen op de Indoor Kampioenschappen

    De afgelopen tijd stond volledig in het teken van de indoor kampioenschappen,...

    Lees meer
Archief
  • Paard

    Paard

    De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

    Lees meer
  • Pony

    Pony

    De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

    Lees meer
  • Men

    Men

    De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

    Lees meer
  • Prijs gewonnen

    "Prijs gewonnen? Geef je uitslag door via uitslagenpsvdecaprilli@hotmail.com! Dan..."

    Prijs gewonnen