• Standaard header

Organisatie Horses2fly KFPS Sportcompetitie past programma aan: finales op zaterdag 19 en zondag 20 februari

Geplaatst op 16-02-2022

De finales van de Horses2fly KFPS Sportcompetitie mennen en dressuur worden gehouden op zaterdag 19 en zondag 20 februari in Sonnega. De organisatie heeft het programma wat omgegooid in verband met de stormachtige weersomstandigheden op vrijdag.

Mennen, B en L-dressuur en subtop op zaterdag

Zaterdag begint om 9.30 uur met dressuur: B, L1 en L2. De prijsuitreiking zal rond 15.00 uur plaatsvinden en dan wordt ook bekend wie de Zilveren Zweep – beschikbaar gesteld door Stoeterij Bommelsteyn – in ontvangst mag nemen voor deze klassen. Om 16.15 uur zal de subtop wedstrijd (ZZ-Zwaar en Lichte Tour) verreden worden met een select aantal deelnemers die ook een kür op muziek gaan rijden.
Om 18.00 uur staat de finale van de mencompetitie gepland. Een spannende finale, want tijdens de verschillende selectieronden bleken de combinaties zeer aan elkaar gewaagd! De finale zal rond 22.00 uur afgesloten worden met de uitreiking van de Tinnen Menner, beschikbaar gesteld door Camping Tersoal van de familie Reiding.

Zondag: M- en Z-dressuur

De zondag start om 10.15 uur met de M-dressuur, gevolgd door de Z-dressuur. Rond 14.30 zal de prijsuitreiking plaatsvinden en dan wordt ook de tweede Zilveren Zweep toegekend aan de ruiter in deze klassen met de hoogste score.

Extra prijzen: 40+ en beste ‘junior’

De prijzenpot voor de sportcompetitie is goed gevuld, waarbij zowel aan de jongelui als aan de wat oudere menners en ruiters is gedacht. Een primeur dit jaar is de uitreiking van de Fan ‘e Bûtemare-trofee voor de best presterende 40-plusser in zowel het mennen als de dressuur. De trofee – beschikbaar gesteld door Sjoerd Veenstra en Laurens van der Meer – wordt zaterdag uitgereikt bij het mennen en zondag, wanneer alle dressuurklassen zijn verreden, bij de dressuur.
Ook is er een aanmoedingingsprijs voor de beste ‘junior’. Het JongKFPS sponsort deze prijzen die worden uitgereikt voor het mennen en de dressuur aan het JongKFPS-lid die het best heeft gepresteerd.

Deel dit bericht:

  • Ilse Hoekstra derde op NK springen met pony Doux

    Nadat Ilse (12) afgelopen winter voor de derde keer Fries Kampioen is geworde...

    Lees meer
  • Glansrijke overwinningen op de Indoor Kampioenschappen

    De afgelopen tijd stond volledig in het teken van de indoor kampioenschappen,...

    Lees meer
Archief
  • Paard

    Paard

    De paardenlessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Ook is het mogelijk om de losse bakken te huren.

    Lees meer
  • Pony

    Pony

    De ponylessen worden gegeven op dinsdagavond. Hierbij wordt door de instructie gemengd les gegeven in dressuur en springen.

    Lees meer
  • Men

    Men

    De menlessen worden gegeven op maandagavond. Deze lessen zijn in klein groepjes waarbij er gelest wordt in de grote bak.

    Lees meer
  • Prijs gewonnen

    "Prijs gewonnen? Geef je uitslag door via uitslagenpsvdecaprilli@hotmail.com! Dan..."

    Prijs gewonnen